Leuk dat je meekijkt naar mijn eetdagboekje in januari. Dit eetdagboekje laat zien wat ik op een gemiddelde winterdag eet. Het is bedoeld als inspiratie voor een plantaardig voedingspatroon.
Lijkt het je leuk om te zien wat ik op een dag eet? Lees dan hieronder verder!
Wat ik nog even kwijt wil: dit is wat ik nu eet omdat het voor mij goed voelt. Er is geen goed of fout voor jou, ik wil je alleen een portie inspiratie meegeven. Als jij meer of minder eet, is dat helemaal oké als het bij jouw lichaam past. Dit is ook niet hoe ik iedere dag eet, het is slechts een momentopname. Haal er dus uit wat voor jou goed voelt en blijf dichtbij je eigen behoeftes.
Ontbijt
Eigenlijk is dit bijna iedere ochtend mijn standaard ontbijtje: een bakje sojakwark ongezoet met toppings: een eetlepel lijnzaad, een eetlepel pittenmix, granola van Snelle Jelle (love de kruidkoeksmaak!), een handje blauwe bessen en een snufje kaneel.
Tussendoortje 1
Een handje ongezouten noten, waarvan twee paranoten voor het selenium.
Tussendoortje 2
Een heerlijke ijskoffie, gemaakt met mijn 'cold brew' koffiepot. Dit is echt een heerlijke uitvinding. Deze koffie maak je de nacht van te voren en zet je in de koelkast zodat hij de hele nacht kan trekken. Daar doe ik dan een beetje sojamelk bij en een drupje vanille-aroma en wat ijsklontjes.
Lunch
Vandaag at ik als lunch drie bietenpannekoekjes met schenkstroop, wat rood fruit en kokosyoghurt. Daarnaast at ik nog wat hartigs: een simpele salade met tomaat, paprika, komkommer en noten.
Snack
Meestal heb ik nog trek voordat het tijd is om avond te eten. Vandaag nam ik deze Barebells eiwitreep met de smaak salty peanut. Deze zijn zooo lekker! Bevat geen suiker en 18 gram eiwitten per reep. Wat mij betreft een fijn tussendoortje!
Avondeten
Vandaag was mijn avondeten een lekkere bowl met zoete aardappel en courgette uit de oven, geroosterde kikkererwten, Indische balletjes en een pinda-sambal sausje. Dit waren de restjes die nog in mijn koelkast lagen en ik toverde het om tot een maaltijd.
Toetje
Geen speciaal toetje vandaag, maar gewoon een kop Winterglow thee met een stukje puur-amandel-zeezout chocolade van Tony Chocolony.
Leuk dat je meekeek naar mijn eetdagboekje van januari!
Liefs,
Doortje
Reactie plaatsen
Reacties