Leuk dat je meekijkt naar mijn eetdagboekje van mei. Dit eetdagboekje laat zien wat ik op een gemiddelde winterdag eet. Het is bedoeld als inspiratie voor een plantaardig voedingspatroon.
Lijkt het je leuk om te zien wat ik op een dag eet? Lees dan hieronder verder!
Wat ik nog even kwijt wil: dit is wat ik nu eet omdat het voor mij goed voelt. Er is geen goed of fout voor jou, ik wil je alleen een portie inspiratie meegeven. Als jij meer of minder eet, is dat helemaal oké als het bij jouw lichaam past. Dit is ook niet hoe ik iedere dag eet, het is slechts een momentopname. Haal er dus uit wat voor jou goed voelt en blijf dichtbij je eigen behoeftes.
Ontbijt
Als ontbijt at ik een plak vegan glutenvrij bananenbrood bij The Happiness Café in Eindhoven. Daarbij bestelde ik nog een cappuccino met havermelk. Mmm dit was écht smullen!
Tussendoortje
Tussen het ontbijt en de lunch had ik nog zin in een tussendoortje. Ik nam een Barebells reep 'salty peanut' smaak. Deze bevatten weinig suikers en veel eiwitten. En je hebt het gevoel als je een snicker eet, maar deze reep is net wat gezonder. Naar mijn mening een goed tussendoortje voor af en toe!
Lunch
Ik had een vrije dag vandaag en dus tijd om lekker een salade te maken als lunch. Deze bestond uit: veldsla, paprika, komkommer, een handje notenmix, rozijnen en een kerrie-mayonaise sausje.
Avondeten
Mijn avondeten was een heerlijke Marokaanse couscoussalade met courgette, plantaardige kipstuckjes gebakken in Ras el Hanout kruiden, granaatappelpitjes, tomaatjes, kikkererwten en verse munt. Écht mega genieten was dit!
Toetje
Als toetje at ik een gebakken appeltje met agavesiroop, kaneel en kardemom met wat sojayoghurt.
Leuk dat je meekeek naar mijn eetdagboekje van mei!
Liefs,
Doortje
Reactie plaatsen
Reacties