Deze salade is een combinatie van groentes uit het seizoen: pompoen en pastinaak. Om een lekkere zoete twist te geven aan deze verwarmende salade voegde ik geroosterde druiven toe. Een ideaal recept voor de koude herfstdagen als je het mij vraagt.
Pompoen
Pompoen is een echte typische herfstgroente. Daarom zie je deze grote oranje knol nu ook steeds vaker in de supermarkt of langs de weg verkocht worden. Het leuke aan pompoen is dat deze groente heel veel vezels bevat en een bron van vitamine A vormt. Vitamine A is weer belangrijk voor het behouden van je zicht, gezonde huid en haren en een goed werkend immuunsysteem.
Ohja, let op dat je wel gaat voor een biologische pompoen als je besluit de schil ook op te eten.
Extra feit : het ijzer uit rucola, tahini en uit de pompoenpitten wordt beter opgenomen in combinatie met vitamine C, zoals aanwezig in de rode paprika.
INGREDIËNTEN:
-
Voor de basis:
- 1 oranje hakkaido pompoen
- 1 pastinaak
- 200 gr reuzebonen
- 60 gr rucola
- 1 rode paprika
- 100 gr rode druiven
- 2 el pompoenpitten
- Olijfolie
- 1 tl paprikapoeder
Tahini dressing:
- 3 el tahini
- 3 el ongezoete yoghurt
- 2el citroensap
- 2 tl olijfolie, extra vierge
- 3-4 el water
- Snuf gejodeerd zout
METHODE
- Snijd de pompoen doormidden en leg de twee helften met schil in de oven op 200 graden gedurende 25 minuten
- Snijd de pastinaak in plakjes en de druiven doormidden.
- Bestrijk de pastinaak met het mengsel van olijfolie en paprikapoeder
- Meng de druiven met een beetje olie en een snuf peper en zout
- Plaats de pastinaak en de druiven op een bakplaat in de oven voor 20 minuten
- Snijd de paprika in dunne reepjes
- Laat de bonen uitlekken in een vergiet
- Bereid de tahinidressing in een apart schaaltje
- Verdeel de rucola over de borden en leg hierop de pompoen, geroosterde pastinaak en druiven en de reuzebonen
- Top tot slot af met de dressing en de pompoenpitten. Meng alles door elkaar en klaar is je voedzame salade!
Smakelijk eten!
Reactie plaatsen
Reacties