Crunchy kaneel granola

Gepubliceerd op 7 januari 2023 om 14:58

Er is zóveel granola te koop in de supermarkt, maar lang niet al deze varianten zijn gezond door de grote hoeveelheid suiker. Daarom vind ik niks zo lekker als zelf granola maken. En het hoeft niet moeilijk te zijn!
Deze heerlijke granola met speculaas en koekkruiden heb je binnen 25 minuten gemaakt en als je gelijk een grote portie maakt kun je er lang van genieten! Heerlijk door de yoghurt of kwark.

 

INGREDIËNTEN:

  • 200 gr grove havervlokken
  • 100 gr fijne havervlokken
  • 6 el olijfolie
  • 4 el agavesiroop
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl speculaaskruiden
  • 2 el lijnzaad
  • 2 el pittenmix

METHODE

Meng alle ingrediënten in een beslagkom door elkaar. Zorg ervoor dat je de olie en agavesiroop zo egaal mogelijk verdeeld zodat alle havervlokken 'nat' worden. Als je alles goed door elkaar geroerd hebt, schep de granola dan op een met bakpapier beklede bakplaat.

Plaats deze in de oven op 175 graden gedurende 15 minuten. Schep de granola om en plaats nog 5-6 minuten terug. De tijd verschilt per oven dus let goed op dag je de granola niet verbrand.

Laat de granola afkoelen en bewaar deze in een glazen (weck)pot om het zo vers mogelijk te houden.

 

Smakelijk eten!

 

Wil je dit receptje opslaan via Pinterest of delen met vrienden? Klik dan hieronder!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.