De smaak van speculoos bij een ontbijtje is echte verwennerij! In combinatie met de frisse smaak van blauwe bessen en warme havermoutpap begon ik mijn dag vandaag heel erg goed. In deze havermoutpap zit ook weer wat groente verstopt, dit keer bloemkoolrijst. Door de speculoos, kaneel en speculaaskruiden proef je de bloemkool nauwelijks en zo heb je toch alweer 1/3 van de aanbevolen hoeveelheid groente binnen voor 10:00!
INGREDIËNTEN
- 35 gr havermout
- 150 gr bloemkoolrijst
- 180 ml sojamelk
- 1 tl kaneel
- 1/2 tl speculaaskruiden
- 20 gr granola
- handje blauwe bessen
- 10 gr hagelslag XL puur
- 1 el speculoospasta
- 1 el gepofte quinoa
- Optioneel: 1 el vegan eiwitpoeder
METHODE
- Doe de havermout samen met de bloemkoolrijst, sojamelk, kaneel en speculaaskruiden (en eventueel eiwitpoeder) in een steelpannetje. Voeg hier de sojamelk aan toe en zet op laag vuur
- Laat de havermoutpap indikken terwijl je er regelmatig in roert
- Schep de havermoutpap in een kommetje en top af met granola, blauwe bessen, gepofte quinoa, hagelslag en de speculoospasta
- Tip: Laat de speculoospasta even smelten en roer deze dan door de havermout heen
Smakelijk eten!
Reactie plaatsen
Reacties