Wist je dat je heel makkelijk zelf fruityoghurtjes kunt maken die veel gezonder zijn dan diegene die je in de supermarkt vindt?
Aan kant-en-klare vruchtenyoghurt worden vaak veel suikers of zoetstoffen toegevoegd. Je kunt yoghurt of kwark heel simpel zelf opvrolijken door er grof wat fruit doorheen te pureren. Dit keer koos ik voor mijn lievelings zomerfruit: perzik!
INGREDIËNTEN:
- 400 gr sojakwark of -yoghurt
- 3 perziken
- 60 gr homemade granola (receptje onder de post)
- 2 el gepofte quinoa
- 2 el 100% pindakaas + extra ter garnering
- 1 tl kaneel
METHODE
- Snijd het vruchtvlees van de pit van de perzikken en snijd in plakjes
- Pureer de kwark met twee perzikken in een kom. Het hoeft niet helemaal fijn gemalen te zijn, er mogen nog stukjes perzik in zitten.
- Meng hier een snufje kaneel doorheen
- Schep de perzikyoghurt in twee kommetjes
- Top af met de overige plakjes perzik, schep ook de granola en gepofte quinoa erop
- Swirl nog wat extra pindakaas over het geheel heen en serveer
Smakelijk eten!
Reactie plaatsen
Reacties