Thaise salade met wortel en sojaboontjes

Gepubliceerd op 9 januari 2023 om 16:14

Zelf ben ik nog nooit in Thailand geweest, maar toen ik laatst bij een Thais restaurant at besefte ik me weer wat voor heerlijke smaken deze keuken kent. Vooral de sugar snaps en smaak van sesamzaadjes bleef bij me hangen. Daarom besloot ik om deze gezonde vezelrijke salade te maken met een soja-sesamdressing.

INGREDIËNTEN:

  • 200 gr sojaboontjes (diepvries)
  • 50 gr wortel jullienne
  • 200 gr sugar snaps
  • 10 cm komkommer
  • 200 gr tofu, gekruid
  • 100 gr quinoa
  • 1 el sesamzaadjes

Voor de dressing:

  • 1 el sojasaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 tl ketjap manis
  • 1 el citroensap
  • 1 tl gemalen gember
  • 1 tl uienpoeder
  • mespuntje shirachasaus
  • Optioneel: peper en zout

METHODE

1. Bereid de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking

2. Voeg de laatste drie minuten de sugarsnaps en sojaboontjes toe

3. Bak de tofu in een beetje olijfolie in een hapjespan 

4. Snijd de komkommer in stukjes en meng dit in een saladebak met de wortel, sojaboontjes

5. Meng de ingrediënten voor de dressing in een bakje en meng dit ook door de salade

 

Tip: Wil je deze salade liever koolhydraatarm maken? Vervang de quinoa dan door bloemkoolrijst. 

 

Smakelijk eten!

Wil je het receptje delen met vrienden of opslaan? Klik dan hieronder!

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb