Van dit gerecht kan ik denk ik wel zeggen dat die écht in mijn top drie thuishoort. Zo lekker en ook heel erg makkelijk te maken. Helemaal plantaardig, glutenvrij en zonder gebruik van pakjes/zakjes.
INGREDIËNTEN
- 150 gr pandanrijst
- 160 gr vegan kipstuckjes
- 400 gr sperziebonen
- 1 grote ui
- 1 rode paprika
- 1 klein blikje kidneybonen
- 150 ml kokosmelk
- 1 eetrijpe mango
- 1/2 groentebouillonblokje
- 2 tl kerriepoeder
- 1/2 tl sambal
- Peper
METHODE
- Kook de pandanrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vergeet het nakoken na het afgieten niet voor de juiste structuur
- Snipper de ui en fruit deze in olijfolie aan in een hapjespan
- Voeg de kerriepoeder en sambal toe en bak twee minuten op hoog vuur
- Voeg de kipstuckjes toe en bak deze gaar
- Snijd de topjes van de sperziebonen eraf met een schaar en knip ze doormidden. Kook de boontjes in vijf minuten beetgaar
- Voeg ondertussen de afgegoten kidneybonen aan de hapjespan toe samen met het groenebouillonblokje en de kokosmelk
- Snijd de paprika en geschilde mango in stukjes
- Voeg de gekookte boontjes en stukjes mango toe aan de kip-kerrie en warm het geheel nog even op
- Verdeel de rijst over de borden en serveer met de kip-kerrie en paprika.
Tip: Deze mango kipkerrie curry kun je ook makkelijk koolhydraatarm maken door de pandanrijst te vervangen door bloemkoolrijst.
Reactie plaatsen
Reacties