Deze zomerse salade is heerlijk te maken als avondeten op een warme dag of als bijgerecht naast een BBQ. De salade bevat linzen als eiwitbron en de smaak van sinasappel en munt maakt deze heerlijk fris! De ingrediënten zijn allemaal makkelijk verkrijgbaar en dat maakt ook dat deze salade binnen 10 minuten op tafel staat.
Wist je dat het vitamine C uit de sinasappel zorgt voor een betere opname van ijzer uit groeneblad groenten en pompoenpitten? Dus in deze salade is het niet alleen een goede smaakmaker, maar zorgt het ook nog eens voor een betere ijzeropname!
INGREDIËNTEN
- 200 gr linzen, voorgekookt
- 1 kropsla
- 100 gr cherrytomaatjes
- 1/2 komkommer
- 1 handsinasappel
- 10 zwarte olijven
- 160 gr gekruide plantaardige wokstukjes
- 2 el plantaardige mayonaise
- 1 takje verse munt
- 2 el pompoenpitten
- Peper en zout naar smaak
METHODE
- Laat de linzen na het afspoelen uitlekken in een vergiet
- Bak de wokstukjes gedurende vijf minuten op middelhoog vuur in een koekenpan
- Snijd de tomaatjes in vieren en de komkommer, olijven en sinasappel in stukjes
- Verdeel een paar bladeren sla over de borden en leg hierop de gesneden groenten, olijven en sinasappel en gebakken wokstukjes
- Beleg de salade met een paar blaadjes grofgehakte munt en gebruik een eetlepel plantaardige mayonaise als dressing. Bestrooi tot slot met de pompoenpitten.
Reactie plaatsen
Reacties