Wat een uitvinding is dit: een hartig rijst gerecht met een zoete toevoeging in de vorm van fruit. Ik vind dat echt een geweldige smaakmaker. Jij ook? Lees dan hieronder verder voor het recept!
Pilav is een rijstgerecht dat zich kenmerkt door de rijst die eerst gebakken wordt en daarna gekookt in bouillon. Vervolgens wordt deze op smaak gebracht met kruiden en een zoete toevoeging zoals gedroogde abrikoos, perzik of rozijnen.
INGREDIËNTEN
- 150 gr zilvervliesrijst
- 250 gr linzen, voorgekookt
- 3 grote winterpenen
- 2 verse tomaten
- 1 groentebouillonblokje
- 1 grote ui
- 1 teentje knoflook
- 50 gr gedroogde abrikozen
- 1/2 citroen
- 1 tl harissa
- 1 tl kerripoeder
- 1 tl komijnzaad
- Peper en zout naar smaak
- 60 gr gezouten amandelen (evt. met rooksmaak)
METHODE
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg een half groentebouillonblokje toe voor de smaak
- Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel af met koud water
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Fruit beide aan in een koekenpan met olijfolie, harissa, komijnzaad en kerriepoeder
- Snijd de wortel, gedroogde abrikozen en tomaat in blokjes en voeg deze samen met de uitgelekte linzen toe aan de pan
- Bak het geheel totdat de wortels zacht zijn geworden
- Verdeel de rijst over de borden en serveer met het linzen-abrikozenmengsel
- Top af met peper en zout naar smaak en gezouten amandelen
Reactie plaatsen
Reacties