Een makkelijke maar o zó lekkere maaltijd: gekruide couscoussalade met vega kipstukjes, munt en granaatappelpitjes. Voor deze maaltijd mag je me altijd wakker maken.
De couscous is binnen drie minuten klaar, dus dit recept is ideaal als je weinig tijd hebt en tóch iets gezonds wil maken. In dit recept verving ik de normale couscous door erwtencouscous (extra eiwitten) zodat het recept ook helemaal glutenvrij is!
INGREDIËNTEN:
- 150 gr (erwten)couscous
- 1 courgette
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 200 gr kikkererwten
- 200 gr plantaardige kipstuckjes
- 1 winterpeen
- 1 el ras el hanout kruiden
- 1 tl kerriepoeder
- 1 citroen
- 1 tl agavesiroop
- 50 gr granaatappelpitjes
- 5-6 blaadjes verse munt
- Peper en zout
METHODE
- Snijd de ui en knoflook fijn en de courgette in kleine stukjes en bak deze in een hapjespan met olijfolie
- Voeg hier de ras el hanout kruiden, agave en de uitgelekte kikkererwten aan toe
- Als de courgette een beetje gaar is, voeg dan als laatst de vegan kipstuckjes toe
- Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking
- Pers het sap van een halve citroen uit en rasp de helft van de schil.
- Rasp de wortel in lange slierten
- Meng de wortel en het citroensap en -rasp door de couscous samen met peper, zout en kerriepoeder naar smaak
- Serveer de couscous met de gebakken courgette en kip, granaatappelpitjes en blaadjes munt
Smakelijk eten!
Reactie plaatsen
Reacties