Deze heerlijke lasagna is een bommetje van heel veel groenten, vezels en vitaminen! De lasagnabladen zijn gemaakt van pompoen dus nog een éxtra bron van groente. Deze bladen zorgen er ook voor dat de lasagna glutenvrij en koolhydraatarm is.
INGREDIËNTEN
- 400 gr roerbakmix Hollands
- 1 grote zoete aardappel
- 2 verse tomaten
- 10 cm komkommer
- 80 gr (gekruide) wokstukjes
- 1/2 avocado
- 15 gr ongezouten pinda's
Voor de dressing:
- 2 el plantaardige mayonaise
- 2 el ongezoete sojayoghurt
- 1/2 tl citroensap
- 1 tl kerriepoeder
- 1/2 tl agavesiroop
METHODE:
1. Snipper de ui en snijd de knoflook in kleine stukjes
2. Bak de ui en knoflook in olijfolie in een hapjespan
3. Snijd de courgette, wortel en paprika in stukjes en voeg dit toe aan de pan. Roerbak dit op middelhoog vuur in vijf minuten gaar
4. Voeg de gezeefde tomaten en kruiden toe. Laat het geheel afgedekt nog vijf minuten pruttelen
5. Roer het kruimgehakt door de groente en meng tot één geheel
6. Schep het groentemengsel in een ovenschaal en beleg met een laag pompoenbladen. Schep hierop weer een laagje saus en dan nog een laag pompoenbladen.
7. Bestrooi de lasagna met Parmezaanse kaas
8. Plaats de ovenschaal in de oven op 180 graden gedurende 25-30 graden Celcius.
9. Serveer de lasagna eventueel met een frisse salade
Smakelijk eten!
Reactie plaatsen
Reacties