Heb jij af en toe ook zo'n zin in de smaak van kebab met een flinke scheut knoflooksaus? Dan heb ik hier de vegetarische variant voor je, die écht net zo lekker is! Want geloof mij: de kruiden maken het gerecht!
INGREDIËNTEN
- 4 volkoren tortilla's
- 2 aubergines
- 2 el kebab pasta (FairTrade)
- 1 rode ui
- 1 rode paprika
- 2 tl harissa
- 1 tl citroensap
- 10 cm komkommer
- Paar blaadjes verse munt
Voor de knoflooksaus
- 70 gr ongezoete sojayoghurt
- 2 el mayolijn
- 1 teentje knoflook, geperst
- Peper en zout naar smaak
- 1/2 tl paprikapoeder
METHODE
- Snijd de aubergine in de lengte doormidden en snijd vervolgens in kleine reepjes
- Meng de auberginereepjes met de kebabpasta, citroensap en de harissa in een kom. Zorg ervoor dat de pasta goed verdeeld is over alle aubergine.
- Laat dit even marineren en bereid ondertussen de knoflooksaus door de ingredienten in een kommetje te mengen. Breng op smaak met peper en zout.
- Bak de aubergine in een scheutje olijfolie in een hapjespan gedurende 6-8 minuten op middelhoog vuur
- Snipper de ui en snijd de paprika en komkommer fijn
- Besmeer de tortilla's met een laagje knoflooksaus en leg hierop de auberginekebab, een handje sla, de gesneden groenten en fijngehakte blaadjes munt
Smakelijk eten!
Reactie plaatsen
Reacties