Veggie fussili met pesto, pijnboompitten en olijf

Gepubliceerd op 8 mei 2023 om 09:23

Gewoon even trek in een makkelijke maar smaakvolle pasta? Probeer dan eens deze veggie fusilli met pesto, pijnboompitten en olijven.
Tip: deze pasta is in de zomer ook lekker te maken als koude pastasalade!

INGREDIËNTEN

  • 1 courgette
  • 150 gr witte champignons
  • 100 gr diepvriesspinazie
  • 150 gr fusilli
  • 30 gr zwarte olijven
  • 3 zongedroogde tomaten
  • 10 cm komkommer
  • 3 el vegan groene pesto
  • 2 el pijnboompitjes
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden

METHODE

  • Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Snipper de ui en snijd de courgette en champignons in stukjes
  • Verhit een eetlepel olijfolie in een hapjespan en bak hierin de ui met de spinazie, courgette en champignons. Voeg hier ook de kruiden aan toe.
  • Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie. Houd deze extra goed in de gaten, meestal is 2-3 minuten genoeg.
  • Snijd de olijven, komkommer en zongedroogde tomaten klein
  • Meng vervolgens de pesto door de pasta en verdeel deze over de borden
  • Serveer met de gebakken groentes, olijven, komkommer en tomaat
  • Voeg naar smaak nog wat extra pesto toe en verdeel de pijnboompitten over de borden.

Smakelijk eten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.