Romige paddenstoelenpasta met broccoli en pistachenoten

Gepubliceerd op 3 juni 2023 om 18:02

Gewoon even trek in een makkelijke maar smaakvolle pasta? Probeer dan eens deze veggie fusilli met pesto, pijnboompitten en olijven.
Tip: deze pasta is in de zomer ook lekker te maken als koude pastasalade!

INGREDIËNTEN

  • 150 gr pasta (fusilli/farfalle)
  • 400 gr champignons
  • 1 kleine stronk broccoli
  • 100 gr (plantaardige) Boursin
  • 50 gr cherrytomaatjes
  • 20 gr gemengde slamix
  • 30 gr pistachenoten
  • 10 gr verse dille
  • Peper en zout

METHODE

  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
  • Voeg de laatste 5 minuten de broccoliroosjes toe aan de pasta en giet het geheel af
  • Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur.
  • Voeg de zuivelspread toe aan de champignons en verwarm 1-2 min. mee op middelhoog vuur.
  • Snijd de tomaatjes in vieren
  • Voeg de gekookte pasta en broccoli, tomaat en verse dille toe. Bak het geheel nog zo'n 4-5 minuten op laag vuur.
  • Breng op smaak met wat peper en eventueel zout.
  • Verdeel de pasta over twee borden en top af met pistachenoten en een handje sla

Smakelijk eten!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.