Gewoon even trek in een makkelijke maar smaakvolle pasta? Probeer dan eens deze veggie fusilli met pesto, pijnboompitten en olijven.
Tip: deze pasta is in de zomer ook lekker te maken als koude pastasalade!
INGREDIËNTEN
- 150 gr pasta (fusilli/farfalle)
- 400 gr champignons
- 1 kleine stronk broccoli
- 100 gr (plantaardige) Boursin
- 50 gr cherrytomaatjes
- 20 gr gemengde slamix
- 30 gr pistachenoten
- 10 gr verse dille
- Peper en zout
METHODE
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Voeg de laatste 5 minuten de broccoliroosjes toe aan de pasta en giet het geheel af
- Snijd ondertussen de champignons in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan en bak de champignons 5 min. op hoog vuur.
- Voeg de zuivelspread toe aan de champignons en verwarm 1-2 min. mee op middelhoog vuur.
- Snijd de tomaatjes in vieren
- Voeg de gekookte pasta en broccoli, tomaat en verse dille toe. Bak het geheel nog zo'n 4-5 minuten op laag vuur.
- Breng op smaak met wat peper en eventueel zout.
- Verdeel de pasta over twee borden en top af met pistachenoten en een handje sla
Smakelijk eten!
Reactie plaatsen
Reacties