Deze soep is echt van alle seizoenen: in de zomer voeg ik er graag wat munt en citroen aan toe voor een frisse twist. In de winter weer liever met een schepje room erdoor. Wist je dat je deze soep ook lekker koud kunt serveren als voorgerecht? Maak een grote pan en laat deze een nachtje afkoelen in de koelkast.
INGREDIËNTEN:
- 3 courgettes
- 1 witte ui
- 3 teentjes knoflook
- 1 groentebouillonblokjes
- 1 citroen
- Verse muntblaadjes
METHODE
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
- Fruit deze kort aan in een grote soeppan met wat olijfolie
- Snijd de courgette in blokjes en voeg deze toe aan de pan
- Roerbak het geheel zo'n vier minuten op hoog vuur
- Voeg 600 ml (dikke soep) tot 700 ml (wat dunnere soep) kokend water toe en een groentebouillonblokje
- Laat dit geudrende 10-12 minuten afgedekt koken
- Pers ondertussen het sap uit de citroen
- Voeg vier muntblaadjes toe aan de soep en pureer de soep met een staafmixer en roer de citroensap erdoorheen
- Verdeel de soep over de kommen en garneer met een paar blaadjes munt
Smakelijk eten!
Reactie plaatsen
Reacties