Plantaardig onbewerkt eten is iets anders als vegan zijn. Bij een plantaardig volwaardig voedingspatroon zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk goede voedingsstoffen uit planten haalt, zoals vezels, mineralen, vitamines, eiwitten en secundaire plantenstoffen.
Onbewerkt houdt in dat zoveel mogelijk van de producten die je eet puur zijn, zonder al te veel bewerkingen aan het product. Volwaardig betekent dat je rekening houdt met de juiste balans tussen al die gezonde voedingsstoffen.
Deze toast is daar een goed voorbeeld van. Deze combineert vezels uit het brood met de gezonde vetten uit de avocado, de eiwitten uit de tofu en de augurken zijn de probiotische touch!
INGREDIËNTEN:
- 4 sneetjes volkoren brood
- 1 eetrijpe avocado
- 2 el ongezoete yoghurt
- 200 gr tofu
- 2 kleine augurken
Marinade:
- 3 el sojasaus
- 1 tl knoflookpoeder
- 1/2 tl gemberpoeder (Laos)
- 1 el geroosterd sesamzaad
- 1 el citroensap
- 1 tl agavesiroop
METHODE
- Druk zoveel mogelijk vocht uit de tofu en snijd deze in blokjes
- Meng de tofu in een kom met de ingrediënten voor de marinade
- Bak de tofu in een eetlepel olijfolie in een hapjespan zodat deze goudbruin kleurt
- Rooster ondertussen de sneetjes brood in de oven of in de broodrooster
- Schep het vruchtvlees van de avocado uit de schil en prak dit met een vork tot een puree. Meng hier de yoghurt en peper en zout naar smaak doorheen.
- Snijd de augurk in kleine stukjes
- Besmeer de boterhammen met de avocadocreme en top af met de gebakken tofu en stukjes augurk.
Smakelijk eten!
Wil je dit receptje delen met vrienden of opslaan via Pinterest? Klik dan hieronder!
Reactie plaatsen
Reacties