Lunch

Binnenkort volgen hier meer lunchrecepten! 

Doperwtenspread met munt

Toe aan iets nieuws op je brood of je crackers? Probeer dan eens deze makkelijke spread gemaakt van doperwtjes! In slechts tien minuten klaar en je hebt er geen ingewikkelde ingrediënten voor nodig.De spread is daarnaast:🌱 Glutenvrij🌱 100% plantaardig🌱 Zonder toegevoegde suiker🌱 Smaakvol🌱 Toe te passen als pastasaus of saladedressing

Lees meer »

Toast met avocado-creme en gebakken tofu

Plantaardig onbewerkt eten is iets anders als vegan zijn. Bij een plantaardig volwaardig voedingspatroon zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk goede voedingsstoffen uit planten haalt, zoals vezels, mineralen, vitamines, eiwitten en secundaire plantenstoffen.

Lees meer »

Toast met ''smokey carrot'' en kappertjes

Dit broodbeleg is geïnspireerd door een heerlijke lunch die ik laatst at in een restaurant. Het waren wortels gemarineerd in een soort BBQ-saus. Ik besloot mijn eigen variant hierop te maken met hét belangrijkste ingredient: gerookte paprikapoeder!

Lees meer »

Toast met zelfgemaakte kipsaté salade

Alsof je nasi eet, maar dan bij de lunch op een krokante toast: heerlijk! En wist je dat het héél makkelijk is om zelf kipsatésalade te maken? Je hebt niet veel nodig en daarbij maak je makkelijk een gezondere variant dan die van de supermarkt door te gebruik te maken van 100% pindakaas en natuurlijke kruiden.

Lees meer »

Scrambled (no)-'egg' met tomaat en champigons

De vegan scrambled egg met tofu variant is een ideale vervanger als je zin hebt in een hartig ontbijt of lunch. Het geheime ingredient voor de echt ei-smaak zit 'm in het Kala Namak zout. Dit zout is te koop bij de Aziatische supermarkt of bij Ekoplaza. Met één potje doe je heel lang, want je gebruikt slechts een snufje per gerecht. Geweldig product om de smaak van ei na te bootsen.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb