Avondeten

Binnenkort volgen hier meer recepten voor het avondeten! 

Warme pompoensalade met tahini-dressing

Deze salade is een combinatie van groentes uit het seizoen: pompoen en pastinaak. Om een lekkere zoete twist te geven aan deze verwarmende salade voegde ik geroosterde druiven toe. Een ideaal recept voor de koude herfstdagen als je het mij vraagt.

Lees meer »

Frisse courgettesoep met munt en citroen

Deze soep is echt van alle seizoenen: in de zomer voeg ik er graag wat munt en citroen aan toe voor een frisse twist. In de winter weer liever met een schepje room erdoor. Wist je dat je deze soep ook lekker koud kunt serveren als voorgerecht? Maak een grote pan en laat deze een nachtje afkoelen in de koelkast.

Lees meer »

Superfood salade met abrikozen en geroosterde granenmix

Superfoods, raw food, whole food, unprocessed food: je ziet dit soort termen steeds vaker voorbij komen. Zo noemde ik deze bowl ook een superfood bowl, maar whatever dat ook precies inhoudt: ik vind de ingrediënten van deze maaltijd gewoon allemaal súper lekker en ze zijn ook nog eens gezond!

Lees meer »

Veggiebowl met avocado en pinda's

Even een heel makkelijk maar ook heel gezond recept tussendoor. Deze bowl bevat persoon zo'n 300 gram groente per persoon. Dat betekent dat je met deze maaltijd al aan je dagelijkse aanbevolen hoeveelheid groente zit én ook meteen een goede dosis vezels, vitaminen en mineralen binnenkrijgt.

Lees meer »

Pompoen-groentelasagna

Deze heerlijke lasagna is een bommetje van heel veel groenten, vezels en vitaminen! De lasagnabladen zijn gemaakt van pompoen dus nog een éxtra bron van groente. Deze bladen zorgen er ook voor dat de lasagna glutenvrij en koolhydraatarm is.

Lees meer »

Bloemkool-prei soep met peterselie

Een heerlijke makkelijke maaltijdsoep die binnen twintig minuutjes op tafel staat. Het fijne aan een soep vind ik dat je er eigenlijk alle groentes in kan gooien die je nog in de koelkast hebt liggen, want in een soep met de juiste kruiden smaakt het toch wel!

Lees meer »

Griekse maaltijdsalade met gyros, feta en olijf en

De Griekse sferen zijn met dit recept heel gemakkelijk op je bord te toveren. Deze salade bevat een combinatie van alle typische Griekse ingredienten: gyros, ui, olijven en witte kaas. Met de voorgekruide plantaardige gyros van Vivera is deze maaltijd ook nog eens heel makkelijk te bereiden! Deze gyrosstukjes vind je in het vegetarische schap.

Lees meer »

Pilav met abrikoos en linzen

Wat een uitvinding is dit: een hartig rijst gerecht met een zoete toevoeging in de vorm van fruit. Ik vind dat echt een geweldige smaakmaker. Jij ook? Lees dan hieronder verder voor het recept!Pilav is een rijstgerecht dat zich kenmerkt door de rijst die eerst gebakken wordt en daarna gekookt in bouillon. Vervolgens wordt deze op smaak gebracht met kruiden en een zoete toevoeging zoals gedroogde abrikoos, perzik of rozijnen.

Lees meer »

Frisse linzen-sinasappel salade

Deze zomerse salade is heerlijk te maken als avondeten op een warme dag of als bijgerecht naast een BBQ. De salade bevat linzen als eiwitbron en de smaak van sinasappel en munt maakt deze heerlijk fris! De ingrediënten zijn allemaal makkelijk verkrijgbaar en dat maakt ook dat deze salade binnen 10 minuten op tafel staat.Wist je dat het vitamine C uit de sinasappel zorgt voor een betere opname van ijzer uit groeneblad groenten en pompoenpitten? Dus in deze salade is het niet alleen een goede smaakmaker, maar zorgt het ook nog eens voor een betere ijzeropname!

Lees meer »

Vega mango-kip kerrie

Van dit gerecht kan ik denk ik wel zeggen dat die écht in mijn top drie thuishoort. Zo lekker en ook heel erg makkelijk te maken. Helemaal plantaardig, glutenvrij en zonder gebruik van pakjes/zakjes.

Lees meer »

Maak jouw eigen website met JouwWeb